Hoppa till sidans innehåll

Försäkring


Alla som är med i ledarledd verksamhet, serieverksamhet, öppna arrangemang  eller regelbunden återkommande verksamhet i Korpen ska vara försäkrade. I Korpen är medlemmarna försäkrade via Folksam och blir så automatiskt när föreningen betalat sin avgift till Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Folksam är försäkringsgivare

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har med Folksam tecknat ett avtal om olycksfallsförsäkring för Korpens medlemmar och alla deltagare i Korpens öppna arrangemang(exempel på öppna arrangemang är motionslopp, cuper och prova-på verksamhet). 

Ny råd och vård tjänst för medlemmar

Från och med 1 januari 2019 ingår Råd och Vår för idrottsskador i medlemsförsäkringen. Det betyder att medlemmen vid skador på träning, match eller tävling ringer 020- 44 11 11. Fysioterapeuterna på Råd och Vård för idrottsskador hjälper även till med vård, råd och skadeanmälan. Alla samtal och besök är kostnadsfria eftersom de ingår i medlemskapet. För att underlätta skadeanmälan är det bra att ha Korpens försäkringsnummer till hands 65500.

Villkor och information gällande Korpens olycksfallsförsäkring för utövare från och med 1 januari 2014.


Ledare och funktionärer
Ledare och funktionärer är precis som tidigare försäkrade genom Folksam även de, men då genom Riksidrottsförbundets (RF) grundförsäkring. Mer om denna försäkring, som ingår i medlemskapet i RF, kan du läsa om här. Observera att denna försäkring inte täcker utövare.

Uppdaterad: 04 JUL 2016 10:10 Skribent: Kristin Danielsson

Postadress:
Korpförening Karlstad - Korpen
Idrottens Hus, Box 10
65102 Karlstad

Besöksadress:
Idrottens Hus, Industrigatan 1
65221 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764790
Fax: 0104764792
E-post: This is a mailto link

Se all info