Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev Februari

15 FEB 2019 09:40
  • Uppdaterad: 15 FEB 2019 09:40

Nyhetsbrev Februari 2019

Hej alla medlemmar!

Januari försvann i ett huj och nu kommer en ljusare februari, alltid lika härligt! O vad mkt snö!

 

Fokus Korpen – förändringsresan nu även lokalt

Likt Strategi 2025 (som Svenska idrottsförbundet arbetat fram) har vi i Korpen haft liknande ambitioner i många år. Att få fler att känna rörelseglädje på motionsnivå, utan prestationskrav, att sporta eller röra på sig för att det är roligt, tillsammans med vänner!

Nu ser man tydligt trenden att intresset och deltagare inom föreningsidrotten sjunker från 11 års ålder. Kanske är det de höga kraven i föreningar med en viss inriktning?

Vi ska inom kort påbörja en omvärldsanalys i Karlstadsområdet för att vi vad som finns idag för denna målgrupp, hur dessa aktiviteter marknadsförs och hur vi från Korpens sida kan gå in och erbjuda nya alternativ för att öka rörelseglädjen bland ungdomar. Kanske ska vi starta dansgrupper för 11-15-årningar, där vi dansar och har roligt tillsammans? Eller Zumba? Kanske gå-fotboll? Vad tror du på? Hjälp oss som förälder, vän eller intressent med tips och råd för att vi ska hjälpa idrottssverige från vårt håll, som motionsförening där alla rörelseaktiviteter är möjliga!

 

Mailadresser till er medlemmar  

För att kunna nå alla er medlemmar med information om vår verksamhet så behöver vi era mailadresser, vilket vi i vissa fall inte har. Uppdatera gärna era kontaktuppgifter i vårt IT-system KIT, läs mer nedan om detta system. Du kan också maila in till oss så kan vi registrera din mailadress i din profil. Maila till This is a mailto link så hjälper vi till.  

 

Nya aktiviteter, även för barn och unga med funktionsvariation

Nu har vi haft vårt första nätverksmöte gällande gruppaktiviteter för barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF). Uppstartsmötet tillsammans med föräldrar till målgruppen hålls den 7 mars, 19-20, i Fredricelundsskolans gymnastiksal där vi tillsammans ser över hur upplägget ska se ut, så det blir så bra som möjligt för samtliga barn.

I april startar våra första grupper upp i Herrhagens gympasal. Vi tar gärna emot intresseanmälningar redan nu via mail.

 

Ledarskap med fokus på personlig utveckling, utbildning och mervärde!

Är du den som vill vara ledare för barn med NPF målgrupp? Vi erbjuder ledarutbildning innan kursstart och såklart har alla barn med minst en förälder eller personlig assistent. Hör gärna av er till This is a mailto link.

Det svåra för oss är att fånga in rätt ledare och behålla dem över tid. Vi ser nu över vad vi kan erbjuda våra ledare för att de ska stanna längre hos oss; Give-ways, utbildningar, föreläsningar om personlig utveckling, erbjuda nya utmaningar. Vet du någon, ung som gammal, som skulle vara intresserad personlig utveckling och ledarskap, så tipsa dem gärna om oss!

 

Söker fortfarande nya styrelsemedlemmar

Vi är fortsatt i behov av nya styrelsemedlemmar då en del av våra eldsjälar dessvärre kommer att lämna sina uppdrag under 2019. Brinner du för föreningslivet? Är du helt såld på rörelseglädje och vill föra detta budskap vidare? Är du intresserad av någon aktivitet som vi inte har idag? Vill du vara med och utveckla vår lokala Korpenförening i vår förändringsresa? Kontakta oss via This is a mailto link eller ring vår ordförande Wictor på 070-875 01 86 för att veta mer.

 

Medlemssystemet KIT (Korpens IT-system) – värt att upprepa

Korpens medlemmar, anslutna föreningar och Korpens riksförbund använder ett IT-system som vi kallar KIT, som startades upp under 2018. Här i Karlstad är vi så gott som helt klara med uppbyggnaden. KIT används för att kommunicera och informera till alla våra medlemmar. Medlemmar kan själva Här betala medlemskap, bokningar, anmäler dig till nya aktiviteter, uppdaterar dina uppgifter. Det finns också har möjlighet att köpa kläder och sportartiklar samt till att göra anmälningar, bokningar, betalningar m.m. Har ni frågor kring detta system så finns det introduktionsfilmer och bra information på http://www.korpen.se/verksamhetsstod/KIT/. Annars kontaktar ni kansliet så ska vi försöka hjälpa er.

 

Pingisturneringen den 2 mars - påminnelse

Vi påminner igen om Bordtennisturnering lördagen den 2 mars, i både singel- och dubbelspel. Turneringen äger rum i Sundsta idrottshus och kostar 100 kr per person för singel och 50 kr per person för dubbel. Sista anmälningsdag är söndagen den 24 februari. Välkommen med din ansökan här: https://korpenkarlstad.zoezi.se/member#/courses/3

 

Inomhuscup i fotboll i år – nysatsning!

Den 30 mars kommer vi att ha en inomhusfotbollscup. Anmälningar kan göras from nu i vår nya medlemsregister KIT. Se till att dra ihop ett gäng och kom och spela med oss. Är ni med i vårt seriespel får ni halva priset på anmälningsavgiften. Välkommen med din anmälan, senast den 24 mars.  Läs ner här och anmäl via denna länk: https://www.korpenkarlstad.se/Innefotboll/kkmopenindoorfotball/

 

Samarbetspartners sökes

Är du företagare och vill synas i samband med vår fotbollscup? Maila till This is a mailto link. Du kan få namnge cupen, synas i inbjudningar, annonser, affischer etc, allt för att ditt företag ska synas! Pengarna eller ditt bidrag går oavkortat in till vårt kommande projekt, aktiviterer för barn med funktionsvariationer, som vi tror kan vi uppskattat av många barn!

 

Månadens hälsotips!

De 5 viktigaste livsmedlen att byta till ekologiska enligt naturskyddsföreningen, för att minska besprutningar och bidra till b la friskare vatten, natur, djur och människor runt om i världen:

  1. Kaffe – farligt bekämpningsmedel som skadar och dödar natur, djur och människor
  2. Vindruvor och bananer – bekämpningsmedlen ger barn nervskador där odlingar finns.
  3. Mejeriprodukter – mindre gifter i naturen
  4. Kött – köp ekologiskt och ät mindre mängd kött per vecka
  5. Potatis – minskar bekämpningsmedel i vårt vatten

Källa: Naturskyddsföreningen

Ha en fin februari med skidåkning, skridskoåkning och många korpen-aktiviteter!

Vänligen ordföranden med styrelse och personal

Skribent: Kristin Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Hus

Här finns vi - Industrigatan 1, 652 21 Karlstad - efter Hammaröleden - ett stenkast från Lambergstjärn i en härlig miljö.

 

 

 

 

 

Postadress:
Korpförening Karlstad - Korpen
Idrottens Hus, Box 10
65102 Karlstad

Besöksadress:
Idrottens Hus, Industrigatan 1
65221 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764790
Fax: 0104764792
E-post: This is a mailto link

Se all info