Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Nyhetsbrev Januari"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Nyhetsbrev Januari


Nyhetsbrev januari 2019               

Hej medlemmar!

Hoppas ni haft en lång och härlig ledighet! Snart drar våra aktiviteter igång igen som skapar rörelse och glädje i vardagen!

 

Fokus Korpen – förändringsresan nu även lokalt

Korpen skiljer sig från andra idrottsföreningar då vi skapar aktiviteter och arrangemang styrt av efterfrågan från våra medlemmar. Vi gör det enkelt för människor att sporta och ha kul tillsammans. Korpens värdegrund är glädje, gemenskap och alla är välkomna. I Korpens gruppträningsutbud finns något för alla, oavsett om du är nybörjare eller erfaren, om du söker en mjukare eller tuffare träning, om du vill träna på land eller i bassäng. Korpen riks startade 2018 en förändringsresa som heter Fokus Korpen, läs gärna mer om denna på www.korpen.se. Nu är det vår tur att ta vid och utveckla vår lokala förening i samma takt. Till att börja med vill vi bygga upp en närmare kontakt med er medlemmar. Vad saknar ni för aktiviteter? Vad gör vi bra idag? Vad kan göras bättre? Vi vill utvecklas åt det håll våra medlemmar vill. Tveka inte att maila oss med era frågor, tips eller funderingar så är kontakten igång. Vi behöver er hjälp för att bli bättre. Vår ambition är att under 2019 göra en medlemsenkät där ni får svara på frågor som vi sedan kan använda oss utav för att utvecklas och växa oss större. Mycket kommer att hända i föreningen under 2019, våga hoppa på tåget och följ med oss!

  

Är du vår nya styrelsemedlem som brinner för föreningslivet?

Vi söker också nya styrelsemedlemmar då en del av våra eldsjälar dessvärre kommer att lämna sina uppdrag under 2019. Brinner du för föreningslivet? Är du helt såld på rörelseglädje och vill föra detta budskap vidare? Är du intresserad av någon aktivitet som vi inte har idag? Vill du vara med och utveckla vår lokala Korpenförening i vår förändringsresa? Kontakta oss via karlstad@korpen.se eller ring vår ordförande Wictor på 070-875 01 86 för att veta mer.

 

Nyanställd kanslist och föreningsutvecklare

Vi har anställt en ny kanslist som heter Kristin Danielsson. Kristin har en bakgrund som fotbollsspelare i QBIK fotboll, är utbildad beteendevetare och kommer närmast ifrån Karlstads ridklubb där hon hjälpt till med marknadsföring, sponsring och administration. Kristin kommer att jobba med administration och föreningsutveckling hos oss. Varmt välkommen till Korpen!

 

Bordtennisturnering 

Lördagen den 2 mars är det bordtenniscup i både singel- och dubbelspel. Turneringen äger rum i Sundsta idrottshus och kostar 100 kr per person för singel och 50 kr per person för dubbel. Sista anmälningsdag är söndagen den 24 februari. Välkommen med din ansökan!

 

Barngympa för ålder 4-6 år

Vi har tre barngympagrupper; lek och rörelse för ålder 4-6 år

  • Herrhagen måndagar kl.18.00-19.00

  • Fredricelund tisdagar kl.17.00-18.00

  • Färjestad onsdagar kl.17.00-18.00

Dessa gympagrupper är fulla för vårterminen men vi tar gärna emot intresseanmälningar och lägger in er i en väntelista ifall vi får sena avhopp. Maila till karlstad@korpen.se och skriv gärna med vilket område ni föredrar i en anmälan. Får vi in många anmälningar ska vi se över behovet om att utöka våra tider så att fler barn får möjlighet att delta.  

 

Medlemssystemet KIT (Korpens IT-system)

Korpens medlemmar, anslutna föreningar och Korpens riksförbund använder ett IT-system som vi kallar KIT, som startades upp under 2018. Här i Karlstad börjar vi bli klara med uppbyggnaden. KIT används för att kommunicera med och skicka informera till medlemmar. Ni medlemmar kan själva på sikt betala medlemskap, boka er på aktiviteter, anmäla dig till nya aktiviteter, uppdatera era personuppgifter etc. Har ni frågor kring detta system så finns det introduktionsfilmer och bra information på http://www.korpen.se/verksamhetsstod/KIT/. Annars kontaktar ni oss på kansliet så ska vi hjälpa er vidare.

 

Nya aktiviteter, även för barn och unga med funktionsvariation

Vi vill satsa på vår förening och att utveckla nya aktiviteter. Vi är i planeringsfasen för att dra igång gruppaktivitet för barn och unga med funktionsvariation, då det i stort sett inte finns någon aktivitet för denna målgrupp idag och Korpen vill kunna erbjuda något för alla. Såklart kostar nya satsningar pengar och tar tid. Är du egenföretagare eller arbetar du på ett företag som vill hjälpa oss i vår satsning, med material, sponsring eller har du egen erfarenhet att bidra med, så snälla för av er till oss. Vi ser just nu över möjligheter och alternativ på hur vi som förening kan ge någonting tillbaka till de företag eller organisationer som vill vara med och stödja vår förening, allt för att skapa långvariga relationer där båda parter är nöjda. Kanske kan en fotbollscup benämnas efter ert företag? Kan vi marknadsföra er via våra sociala medier och hemsidan, eller vad skulle passa ert företag? Vi är öppna för förslag! Maila gärna kristin.danielsson@korpen.se så hör hon av sig inom kort.

 

Vi avslutar med lite tips tagna från Korpen riks facebooksida, till alla våra fantastiska ledare:

✅ Ha ett positivt kroppsspråk

✅ Ha inställningen att alla kan lära sig

✅ Va konstruktiv och specifik i din feedback

✅ Beröm alla – för ansträningen och inte för prestationen.

 

God fortsättning på det nya året önskar ordföranden med styrelse och personal!

 

 

 

Inga nyheter är skapade

 

 

Hus

Här finns vi - Industrigatan 1, 652 21 Karlstad - efter Hammaröleden - ett stenkast från Lambergstjärn i en härlig miljö.

 

 

 

 

 

Postadress:
Korpförening Karlstad - Korpen
Idrottens Hus, Box 10
65102 Karlstad

Besöksadress:
Idrottens Hus, Industrigatan 1
65221 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764790
Fax: 0104764792
E-post: karlstad@korpen.se

Se all info