Hoppa till sidans innehåll

Uppstartsmöte för aktiviteter för barn med NPF

15 FEB 2019 09:52
  • Skapad: 15 FEB 2019 09:52

 

Välkommen till uppstartsmöte gällande aktiviteter för barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

 

När: Torsdagen den 7 mars kl 19.00-20.00.

Var: Fredricelunds gymnastiksal

Vilka: Föräldrar till barn med NPF, 6-12 år

Korpens värdegrund innefattar att alla ska få möjlighet att känna rörelseglädje, att idrotta och ha roligt tillsammans, utan prestationskrav. Vårt mål är att alla barn, oavsett funktionsvariation, ska kunna säga eller förmedla att de varit på fotbollsträning/innebandyträning/gymnastik tillsammans med sina vänner. Vi vill skapa aktiviteter som barnen ser fram emot varje vecka och som ger mervärde för varje individ i sin vardag. Att erbjuda barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF, aktiviteter som är anpassade efter deras behov, är ett första steg emot vårt mål. Här finns också möjlighet för familjer i liknande situationer, att knyta kontakter med varandra.

Som alla föräldrar till barn med NPF vet så har varje enskild individ särskilda behov. Det är ni föräldrar som känner era barn bäst och därför vill vi genomföra planeringen tillsammans med er för att aktiviteten ska kunna flyta på, på ett så bra sätt som möjligt för varje barn. Grundtanken är att varje barn ska ha minst en anhörig med sig under aktiviteten.

Under uppstartsmötet vill vi tillsammans med er föräldrar se över vilka behov som finns, vilka gruppindelningar som blir bäst, utifrån ålder eller svårigheter? Vad ska aktiviteterna innehålla? Ska vi passa på att träna balans och koordination? Behövs bildkartor för de som behöver struktur i sin aktivitet? Vilka rutiner och upprepningar är viktiga för ledarna att tänka på? Vi vill att detta ska bli så bra som möjligt för alla barn.

Vet ni redan nu att ert barn vill vara med? Vi har idag två tider preliminärbokade i Herrhagsskolan gymnastiksal med start i april. Vi vill gärna få in intresseanmälningar så snart som möjligt för att se hur stor efterfrågan som finns. Intresseanmälningar görs till This is a mailto link.

Kanske är du som förälder intresserad av att vara ledare för en av aktiviteterna? Vi ger er både intern ledarskapsutbildning från Korpen och särskild utbildning om diagnoser via SISU idrottsutbildarna. SISU och fler andra aktörer finns med i det nätverk som hjälper oss med att genomföra detta så bra som möjligt.

Varmt välkomna önskar vi på Korpen Karlstad!

Skribent: Kristin Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Hus

Här finns vi - Industrigatan 1, 652 21 Karlstad - efter Hammaröleden - ett stenkast från Lambergstjärn i en härlig miljö.

 

 

 

 

 

Postadress:
Korpförening Karlstad - Korpen
Idrottens Hus, Box 10
65102 Karlstad

Besöksadress:
Idrottens Hus, Industrigatan 1
65221 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764790
Fax: 0104764792
E-post: This is a mailto link

Se all info