Vardagslycka - okt 2021

20 DEC 2021 14:37
  • Skapad: 20 DEC 2021 14:37

Den här krönikan var tänkt att handla om psykisk hälsa, vad det egentligen betyder och vad som påverkar den för var och en av oss. Jag var med på en utbildning som RF SISU höll i början av oktober med så mycket viktigt info som jag gärna vill dela med er alla! Om ledares möjligheter att hjälpa barn och unga att tackla livets utmaningar på ett bra sätt, ytterst kortfattat. Kanske kommer mer om detta i en annan krönika.. Är du nyfiken så läs mer här: www.ledaresomlyssnar.se.

Istället kom denna krönika att handla om var dags lycka. Att hitta lycka i vardagen. När ekorrhjulet rullar på. I onsdags fick jag ett paket från en kär vän; årets te-adventskalender. Från den där vännen som tänker till lite extra ibland. En fin, trygg och stabil vän som alltid finns där, när man behöver. Evigt tacksam just i år! Te-adventskalendern innebär en stund av njutning varje kväll, med start redan den 12 oktober. Det går inte att öppna den 1 dec, för man hinner aldrig dricka upp allt te innan julen är förbi. Jag och min dotter har haft vilda diskussioner, för då måste ju de också få tjuvstarta med deras chokladkalender??! Ja, kanske blir det i år två på varandra följande chokladkalendrar, den första med start 7 november? På min andra dottern födelsedag. Varför inte?

I år känns det som att livet smällde till i samband med att sommarlovet tog slut. Plötsligt skulle allting tryckas in i kalender på en och samma gång, möten ska gå från digitala till fysiska, alla aktiviteter startar samma vecka samtidigt som alla virus och förkylningar exploderar. Luckorna i oktobers uppslag i kalender gapar allt annat än tomma. Det blir liksom kaos. Kanske så som förr? Innan corona? Är man bara inte van? September bara försvann och snart är oktober slut. November har alltid varit min favoritmånad, till skillnad från vad många andra tycker. Då har man hunnit landa lite inomhus efter trädgårdsstädning, barnens får höstlov, veckorna rullar sedan på i invand rutin och julen med ljus, värme, dekoration, vänner och julkalender framför tv med barnen väntar.

O i år öppnar vi chokladkalender i november, njuter av julens téer, har pizza- och spelkväll på onsdagar då är kvällen är fri från aktiviteter. Vi äter godis en tisdag och är uppe extra länge på söndagar. Hur ser var dags lycka ut för dig? Kom ihåg att njuta av något extra varje dag! Det är du värd <3