Xrundan i samarbete med Korpen Karlstad

28 MAJ 2020 10:54
Äntligen kan vi presentera Xrundan i Karlstad, kallad Solapromenaden, en digital tipspromenad på 10 km, som ska locka till rörelseglädje och gemenskap. Ladda ner appen och ge dig ut med dina vänner! Njut!
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2020 10:54

Xrundan - Solapromenaden

Vi har tillsammans med Karlstads kommun, Karlstads energi och Xrundan startat upp Solapromenaden, en 10 km lång tipspromenad med digitala frågor, som slingrar sig genom Karlstad. Frågorna uppdateras regelbundet och man kan besvara den i den ordning man önskar i appen Xrundan. Nu hoppas vi att många i Karlstad och andra kringorter tar tillfället i akt och promenerar runt i vackra Karlstad.

Denna pressrelease släppte Karlstads kommun den 25 maj om lanseringen av  Xrundan:

""

Digital tipsrunda ska locka fler till rörelse

Nu lanseras den digitala tipspromenaden Xrundan i Karlstad. Tipspromenaden är en hälsosatsning för att locka fler att röra på sig.
Karlstads kommun har i samarbete med Korpen Karlstad, Karlstads Energi och Xrundan sett till att den digitala tipspromenaden kommer till Karlstad. Wictor Gullström, Ordförande i Korpen Karlstad, kom med idén som de andra i gruppen nappade på.
-Friskvård och rörelse är viktigt och vi vet att ju enklare och roligare det är att komma i rörelse desto fler gör det. Att vi nu kompletterar Solapromenaden med en digital frågesport för både vuxna och barn tror vi kan vara ett sätt att få fler att komma ut och börja röra på sig, säger Anders Holmquist, utvecklingschef på kultur- och fritidsförvaltningen.
Den som vill gå rundan laddar ner gratisappen Xrundan på sin smartphone. Varje vecka kommer det nya frågor och det finns frågor för både barn och vuxna. Man kan välja att gå hela rundan på en gång eller dela upp den i etapper. Detta är ett sätt att hålla sig fysiskt aktiv och samtidigt göra något trevligt.
Skyltarna för Xrundan sitter nu utmed Solapromenaden - en 10 kilometer lång och tillgänglighetsanpassad promenad genom centrala Karlstad. Utmed promenaden finns två utegym: på Gubbholmen och vid Borgmästarholmen, en dansbana för spontandans på Sandgrundsudden och längs vägen finns många kulturella sevärdheter att upptäcka.
-Solapromenaden är den första promenaden som vi kommer att komplettera med en digital frågesport från Xrundan. Tankarna är att det framöver även kommer att finnas Xrundor andra platser i kommunen, säger Anders Holmquist.
Anders Holmquist, utvecklingschef Kultur och fritidsförvaltningen
""