Idrottens dragläge

20 DEC 2021 14:32
  • Skapad: 20 DEC 2021 14:32

Idrottens dragläge

Det känns som att vi hamnat i dragläge. Jag minns när jag övningskörde och älskade känslan av att hitta det perfekta dragläget. I uppförsbacken mot Nobelplan, där vikten låg på att inte gasa för mycket men inte heller för lite. Den känslan finns i kroppen idag, i rollen som föreningsutvecklare.  Där befinner sig nog många idrottsföreningar, liksom vi, idag.

Riksidrottsförbundet har senaste 1,5 året kunnat skjuta mycket pengar tillbaka till idrotten för att få människor in i föreningslivet igen. Återstartsstöd ges nu till många föreningar i Sverige, av både förbund och kommuner. För att vi ska våga satsa och skapa nya aktiviteter igen. Samtidigt slår Corona hårt i Värmland igen och nya rekommendationer ber oss att bromsa, stanna upp, hålla avstånd och vänta.

På möte efter möte görs planer upp för framtiden. Hur kan vi i dessa tider utveckla föreningen för att matcha framtidens behov? Blödande föreningar står i startgroparna, vill framåt men ingen vet var vi just nu är på väg. Alla de projektplaneringar, utvecklingsplaner och satsningar hamnar plötsligt på ovisshetens skrivbord. I väntan på att skapa rörelseglädje. I väntan på att ge människor gemenskap o fler sociala kontakter. Men de ligger kvar, redo att användas!

Vi valde att stänga ner vår barnverksamhet redan 1 december, i hopp om att minska smittan mellan skolorna, för att istället öka möjligheten för dessa barn att kunna träffa med alla i släkten den här julen. I dag känns det som ett fullvärdigt beslut. Vi måste alla hjälpas åt och tänka till, gång på gång.

Nu tar vi julledigt, skålar in det nya året och håller tummar och tår för ett hoppfullt idrottsår 2022. Vi står alla redo att satsa fullt ut på rörelseglädje och gemenskap igen! Till dess, njut av en lugn och mysig jul med de du älskar mest. Namaste!