KH-krönika juni 2021

17 JUN 2021 09:34
  • Skapad: 17 JUN 2021 09:34

Ja gott folk ute i stugorna. Hur håller ni knoppen och kroppen i trim i fortsatt pandemitid? Kanske är det många av er därute som liksom jag som ännu inte gärna går på gym och pass i lokal.

Jag tänker att utomhus kan man ju träna i de utegym som finns på allt fler platser.
Ta en promenad med en vän inte så dumt. (Och hålla avstånd om man bedömer det som nödvändigt.) Går ni en promenad ensamma så lyssna på bra musik eller nån intressant och roande podd. Eller bara lyssna på fågelkvitter, läten och allsköns ljud i nuet.
Många föredrar ju cykel eller löpträning. Jag dansar hellre. Länge sedan man fick ta en svängom på ett dansgolv. Jag längtar efter att få träffa folk och bugga loss.
Det är ju viktigt att välja det som kroppen tål och mår bra av.

Har ni kvar era gala hopprep? Kanske dags att ta fram de där undanlagda hantlarna?
Hemmaträning är ju också bättre än ingen träning alls... Flera gympaprogram i tvn eller mobilen finns att följa. Eller varför inte köra eget styrkepass? Det försöker jag göra regelbundet. Plankan, armhävningar mot ett bord, höftlyft liggandes, knäböj och armar/axlar med hantlar. Gärna till hårdrock. Musik peppar så välj det ni gillar bäst. Dansa loss också därhemma!

Även huvudet behöver få sitt så ta en stund med ordspel eller frågesport i mobilen då och då. Korsord, sudoku eller läsa ger också lite hjärngympa och samtidigt avkoppling.
Packa kaffe och mackor eller kanske en sallad o ta er ut i spenaten... Njut av naturen och årstiden. Regnar det så varför inte ta en fika och pratstund med vännerna via Zoom-appen t.ex.

Du kan också återuppliva nån hobby som legat i träda... Jag har nyss plockat fram garn och stickor efter 10 år... och ska försöka få till en babyfilt till första barnbarnets ankomst i höst... Det känns stort. Ja inte stickningen alltså.

Försök att hitta det som ni känner tillför något i vardagen. Håll ut och ha nu en fin sommar!

Lena Svärd, styrelsen, Korpen Karlstad