Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Medlemsmötesanteckningar 190603"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Medlemsmötesanteckningar 190603


                                                                                                                               Karlstad 2019-06-03

Medlemsmöte Korpen Karlstad

 

Måndagen den 3 juni hade vi medlemsmöte med Korpen Karlstad. Vi var inte många på plats men mötet blev produktivt  men många spännande idéer kom fram.

Sammanfattning:

Andreas Kullberg gav oss kunskap, visdom och verktyg kring ideellt arbete, ledarskap och tydlighet kring budskap vi förmedlar och gav oss nya idéer kring marknadsföringen kring ledarrekrytering.

Vidare visade Sofie och Johanna från Värmlandsidrotten ett sammanfattande filmklipp kring Svensk Idrotts utmaningar och hur man inom idrotten arbetar med dessa frågor.

Vi gick sedan vidare till Korpen Karlstad och tittade över vilka aktiviteter vi idag erbjuder och hur väl dessa överensstämmer med Korpen riks fokusgrupper.

Enligt de enkätsvar vi fått in betyder Korpen Karlstad gemenskap, välmående, rörelseglädje, gympa, hälsa, fotboll, livskraft. Vår förenings styrka är att det är billigt, alla platsar, alla åldrar får vara med, att vi ej har för höga prestationskrav. Av våra medlemmar är 86% oerhört nöjda med oss och 100% rekommenderar oss som förening. Vi har en god tillgänglighet och behöver inte göra någon förändring här. Medlemmarna anser att det syns att vi vill framåt, att nyhetsbreven och infon i dessa uppskattas och att mail att det är rätt kanal att nå våra medlemmar med info. Vi är lättillgängliga och trevliga. Vi har också fått förslag på aktiviteter, ex morgongympa och gå-fotboll.

Kontentan av mötet är att vi till att börja med ska säkerställa att det vi gör, gör vi bra. Vi ska se över alla aktiviteter, se att vi arbetar på ett bra sätt, att det finns rätt och enkel info på hemsidan för att man enkelt ska veta hur man blir medlem, betalar, vad som gäller, tider och datum och kontaktuppgifter till ansvarig vid frågor eller funderingar. Vi kommer att vara på plats mer och försöka att se på upplägg och aktiviteter från medlemmens sida för att vara trygga i att vi gör varje aktivitet vi erbjuder på bästa sätt.

Nedan följer med mer utförlig beskrivning av våra diskussioner.

 

Aktivitetsgenomgång:

Fotbollen och innebandyn fungerar bra och vi har god bärhet i ekonomin här. Vi fick in info om att kanske är bra att bara ha en match/vecka i fotbollen och se att all info kring denna på vår hemsida är rätt. Vi fick också tips om att tidigarelägga våra innebandymatcher på söndag förmiddagar för att få tillgång till fler och mer erfarna domare, då detta ses som en viss brist.

Vi såg över de aktiviteter vi har och frågetecken ligger kring vattengympan i Kil, om det är så att denna aktivitet bär sig eller inte när priset för hyra av lokal höjs. Vi ska maila ut till de medlemmar som berörs och berätta om prishöjningen och se ifall vi får till en hel grupp trots detta, annars kommer vi att avsluta aktiviteten. Det är också oklart om framtiden för vattengympan på Hammarö då man gjort förändringar gällande Sätterstrands anläggning.

Vi har också frågetecken kring barngrupperna, Lek och rörelse, då vi idag inte har ledare för att starta upp dessa grupper i höst. Vi har lagt ut information på Karlstads universitets intranät om vad Korpen Karlstad står för, bidrar med till samhället och vad vi erbjuder för mervärden och erfarenhet till studenter som kan skaffa ny kunskap vid sidan av sina studier tillsammans med oss, som ledare, domare eller ex styrelsemedlem. Vi kommer också att prata inför höstens studenter i samband med en lektion vid terminsstarten och försöka få till att synas i cafeterians lokaler under lunchen för att sprida kunskap om föreningen och rekrytera nya ledare på detta sätt. För barn under 13 år får vi idag inte idrottslyft från Korpen riks. Vi ser ändå möjligheter att starta upp en fortsättningsgrupp i ålder 7-9 år som kan samla de barn som faller ut Lek och rörelse, barn 4-6 år, som redan köpt Korpens koncept och vill fortsätta att finna rörelseglädje hos oss.

NPF-idrotten har uppskattats och kommer med stor sannolikhet att fortsätta även i höst och detta är något vi ska satsa vidare på bestämdes det. Det kan också finnas möjlighet att starta upp detta även för äldre barn ex 13-16 år om ledare finns att tillgå.

Pingisen flyter på bra, vi ska försöka att marknadsföra denn lite bättre för att få fler yngre spelare in i serierna. Bra tydlig info och uppskattat av medlemmarna!

Boulecupen kommer vi att jobba vidare på som den ser ut idag.

Gympagrupperna har hård konkurrens från gymmen idag men vi fortsätter att köra på som vanligt och hoppas att vi får till grupper även till hösten. Här kommer vi ev att ha ledaravhopp inom snar framtid.

 

Korpen riks fokusgrupper:

Familjeaktiviteter är också svårt som det ser ut idag, då vi har få ideella krafter i föreningen, då vi inte har föräldrar som hjälper till på samma sätt som i andra föreningar. En tanke är att ha tipspromenader på Skutberget som vi hade förr. Kan vi samarbeta med Skutbergets Wenner för att få mer aktivitet, ex tipspromenad där en dag i veckan på sikt? Kristin tar en första kontakt efter sommaren.

Vi skulle också kunna starta upp aktiviteter för hela familjen, ex ha spökboll eller liknande där både barn och föräldrar kan vara med samtidigt, för att familjen ska kunna ha roligt tillsammans med andra familjer. Dessa aktiviteter skulle kunna bygga på tips och idéer från deltagarna, vad de skulle vilja göra. Man kan ex vara utomhus vid väder och spela brännboll eller liknande. Detta skulle vara en annan möjlighet att satsa på hela familjen som Korpen riks ser som en viktig fokusgrupp.

Idag är det svårt för oss att skapa nya aktiviteter för företag, vi har inget eget gym eller någon som kan åka ut till företag och ha lunchaktiviteter eller liknande. Det vi kan gör är att marknadsföra våra innebandy- och fotbollsserier och få fler företag att vilja vara med på detta sätt i Korpen Karlstad och se det som teambuilding och en möjlighet att stärka gruppkänslan i företaget, samt att få deltagare att använda sitt friskvårdbidrag till våra aktiviteter. 

Pensionärer kan idag gympa hos oss, vara med i vattengympa och pingis. Vi kan ex starta upp gå-fotboll eller under aktiviteter testa på olika idrotter varje gång. Det stora problemet tror vi är att nå målgruppen, och vidare diskussion kommer vid senare tillfälle. Vi ska försöka att skapa kontakter med aktivitetskonsulent på Seniorernas hus och se vad det kan ge. Vi har tidigare testat på liknande aktiviteter på plats på äldreboende utan större framgång.

För ungdomar finns det egentligen mkt att starta upp, om man bara får dem att komma till oss. Vi talade om kontakter med fritidsgårdar som finns i Karlstads kommun, att försöka ta kontakt och tillsammans se över vilka möjligheter som finns. Vi kan också gå in och vara med i idrottsfritids som ledare för aktiviteter startade av Karlstads kommun och få betalt för det, men här är det viktigt att vi samtidigt kan erbjuda liknande aktivitet helt hållna av vår förening under kvällar eller helger, som de kan gå över till tänker vi. Vi kan också få in fler ungdomar in i pingisen, fotbollen och innebandyn, som inte vill satsa seriöst men tycker att det är kul. Marknadsföring om detta krävs. Kan vi använda skatehallen för att nå fler ungdomar var ett annat förslag.

Avslutningsvis:

Vi kommer under året att arbeta igenom allt som tagit upp denna kväll och se vilka möjligheter som öppnar upp sig. Vi kommer till att börja med se över de aktiviteter som vi har idag, att de fungerat optimalt, marknadsföra rätt saker och säkerställa att vi får in ledare för de aktiviteter som vi idag erbjuder. Vi arbetar parallellt med detta med det nya medlemssystemet så att vi fram tills nyår har alla aktiviteter, alla medlemmar och de som är engagerade i föreningen inskrivna i detta.  

//Kristin Danielsson, Korpen Karlstad 2019-06-11

Inga nyheter är skapade

 

 

Hus

Här finns vi - Industrigatan 1, 652 21 Karlstad - efter Hammaröleden - ett stenkast från Lambergstjärn i en härlig miljö.

 

 

 

 

 

Postadress:
Korpförening Karlstad - Korpen
Idrottens Hus, Box 10
65102 Karlstad

Besöksadress:
Idrottens Hus, Industrigatan 1
65221 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764790
Fax: 0104764792
E-post: karlstad@korpen.se

Se all info