Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Intresseanmälan till VT 2019"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Intresseanmälan till VT 2019


Hej alla NPF-föräldrar!

Stort tack till er som var med på mötet eller på annat sätt anmält intresse men tyvärr inte kunde delta vid detta tillfälle.

O tack för all positiv respons, det verkar som att vår satsning varit efterfrågad, otroligt kul! Vissa av er har redan mailat till oss men här kommer ändå detta mail för att alla ska få samma information.

Vi hade en genomgång under mötet i torsdags, då vi diskuterade vår tänkta planering, ledarupplägg, gruppindelning, vad aktiviteterna ska innehålla samt framtidsutsikter. Vi gick också igenom vad som finns mer att göra för NPF-barn, för att hjälpa till att sprida denna kunskap inom målgruppen. Här hjälper vi varandra även som föreningar tänker vi. 

Efter mötet fick alla föräldrar en enkät att fylla i, maila kristin.danielsson@korpen.se så skickar vi enkäten till dig. Alla föräldrar är ombedda att fylla i enkäten och maila svaren till mig för att vi ska kunna få en bild av vilka barn som kommer att vara med, vad de vill göra, i vilken grupp de passar bäst in och vad era barn behöver för struktur och tillvägagångssätt för att aktiviteterna ska fungera.

Vår plan är att aktiviteterna kommer att vara kostnadsfria under planerings- och utvärderingsfasen, dvs under våren 2019. Däremot måste man betala en medlemsavgift, 125 kr per barn, vilken inkluderar en försäkring som gäller under alla aktiviteter anordnade av Korpen Karlstad under 2019. 

Vi kommer att testa olika idrotter på anpassat sätt och leka lite regellekar och få in lite koordinationsträning. Åldern är från 6-12 år, mest för att vi ska få ihop tillräckligt med barn i början. Har vi tur kan vi få till fler grupper med smalare åldersspann i till hösten. 

Som det ser ut i dagsläget, blir det en grupp för barn med överaktivitet och en grupp där vi samlar barn som behöver fler pauser. Gällande struktur och innehåll hoppas vi kunna genomföra samma aktiviteter i grupperna fast med olika upplägg. 

Tanken är att den första gruppen ska starta den 4 april  och den andra 9 april och att vi sedan är igång varje tisdag resp torsdag förutom under påsklovet och röda dagar, fram till den 4 juni. Tiderna är desamma för båda grupperna, kl 17-18  i Råtorpsskolans gymnastiksal, valda med tanke på att barnen behöver varva ner i lugn och ro efteråt , innan läggdags. Aktivitetsstarten är under förutsättning att vi fått fram ledare som ansvarar för respektive grupp fram tills dess samt tillräckligt med barn i varje grupp. 

Här kommer länken från Malin Elfman på SISU idrottsutbildarna som ni kan få titta närmare på:

https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/sisu/generell/ledarskap/att-skapa-ett-inkluderande-ledarskap-for-att-mota-idrottare-med-npf-diagnos/arbetssatt-som-tranare/

Vår ambition är att ha två ledare på plats under varje aktivitet. En kommer att ha fokus på aktiviteten/gruppen och en kommer att ha fokus på individerna, för att barnen ska känna sig sedda och trygga.

Vi hoppas att så många som möjligt av er föräldrar vill vara med under vår utbildningsdag i slutet av mars, för att ni ska få mer information och kunskap om grundläggande idrottsledarskap och ledarskap inriktat emot NPF.  Här kan ni känna efter ifall ledaruppdraget, antingen inriktat emot idrotten eller individerna i gruppen, kan vara något för er. 

Oavsett vilket, har ni fått med er matnyttig information samt fått möjlighet att träffa andra föräldrar i liknande situation.

Anmäl er gärna till denna genom svar på detta mail, så återkommer jag i nästa veck a om exakt dag och tid för ledarutbildningstillfället. 

Vi diskuterade också hur den anhöriges roll kommer att vara under passen. Vissa barn kanske mår bättre av att ni inte är med, eller vill att ni finns i närheten, ex i omklädningsrummet. Har vi två ledare som planerat och ni känner er trygga med dem kan detta också vara en möjlighet till en timmes avlastning/lugn och ro, som väl behövs för många slitna föräldrar, vilket vi är medvetna om. Ni känner som sagt era barn bäst och vet vad som fungerar och inte. Huvudsaken är att alla känner att det är rätt för dem. 

Vi gick slutligen igenom det som finns för NPF-barn idag i Karlstad för att hjälpa till att sprida denna infromation:

Dans på dansstudion, kontakt, Ia. 

IKC Karlstad har aktiviteter för NPF-barn. 

Bara vanlig har uteaktiviteter under våren, läs mer på www.baravanlig.se eller ring Sofie Lindén på 070-4237881. 

Även Karlstads gymnastikförening anordnar gympa,"Alla kan gympa".

Gruppen tillsammans erbjuder aktiviteter och pyssel för hela familjen, se mer på http://lekgruppentillsammans.se/index.html

Vi hade även bjudit in Andreas Kullberg under uppstartsmötet, från Kullberg Evolution, som berättade om vad han kan erbjuda föräldrar som känner att de inte räcker till, mäktar med och saknar energi, att få hjälp i hur man ska tänka och orka mer i vardagen. Finns intresse för en sådan föreläsning? Vi anordnar ett tillfälle utifrån efterfrågan och Andreas erbjuder ett lågt pris, för att många ska kunna vara med. Hör av er till mig så ser jag över hur många vi blir. 

Vi vill få in informationen från enkäten så snart ni har möjlighet så att vi kan göra en bra gruppindelning för era barn, senast fredagen den 29 mars. 

Vill ni inte fylla i enkäten skickar ni bara en anmälan om deltagande och vilka grupp ert barn passar bäst in i, så löser vi resten. 

Vet ni fler som är intresserade så maila gärna denna info vidare även till andra familjer, vi vill hjälpa så många som möjligt!

Tack för visat intresse!! :) 

Inga nyheter är skapade

 

 

Hus

Här finns vi - Industrigatan 1, 652 21 Karlstad - efter Hammaröleden - ett stenkast från Lambergstjärn i en härlig miljö.

 

 

 

 

 

Postadress:
Korpförening Karlstad - Korpen
Idrottens Hus, Box 10
65102 Karlstad

Besöksadress:
Idrottens Hus, Industrigatan 1
65221 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764790
Fax: 0104764792
E-post: karlstad@korpen.se

Se all info