Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Uppstartsmöte 7 mars 2019"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Uppstartsmöte 7 mars 2019


Välkommen till uppstartsmöte gällande aktiviteter för barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

 

När: Torsdagen den 7 mars kl 19.00-20.00.

Var: Fredricelunds gymnastiksal

Vilka: Föräldrar till barn med NPF, 6-12 år

 

Korpens värdegrund innefattar att alla ska få möjlighet att känna rörelseglädje, att idrotta och ha roligt tillsammans, utan prestationskrav. Vårt mål är att alla barn, oavsett funktionsvariation, ska kunna säga eller förmedla att de varit på fotbollsträning/innebandyträning/gymnastik tillsammans med sina vänner. Vi vill skapa aktiviteter som barnen ser fram emot varje vecka och som ger mervärde för varje individ i sin vardag. Att erbjuda barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF, aktiviteter som är anpassade efter deras behov, är ett första steg emot vårt mål. Här finns också möjlighet för familjer i liknande situationer, att knyta kontakter med varandra.

Som alla föräldrar till barn med NPF vet så har varje enskild individ särskilda behov. Det är ni föräldrar som känner era barn bäst och därför vill vi genomföra planeringen tillsammans med er för att aktiviteten ska kunna flyta på, på ett så bra sätt som möjligt för varje barn. Grundtanken är att varje barn ska ha minst en anhörig med sig under aktiviteten.

Under uppstartsmötet vill vi tillsammans med er föräldrar se över vilka behov som finns, vilka gruppindelningar som blir bäst, utifrån ålder eller svårigheter? Vad ska aktiviteterna innehålla? Ska vi passa på att träna balans och koordination? Behövs bildkartor för de som behöver struktur i sin aktivitet? Vilka rutiner och upprepningar är viktiga för ledarna att tänka på? Vi vill att detta ska bli så bra som möjligt för alla barn.

Vet ni redan nu att ert barn vill vara med? Vi har idag två tider preliminärbokade i Herrhagsskolan gymnastiksal med start i april. Vi vill gärna få in intresseanmälningar så snart som möjligt för att se hur stor efterfrågan som finns. Intresseanmälningar görs till kristin.danielsson@korpen.se.

 

Kanske är du som förälder intresserad av att vara ledare för en av aktiviteterna? Vi ger er både intern ledarskapsutbildning från Korpen och särskild utbildning om diagnoser via SISU idrottsutbildarna. SISU och fler aktörer finns med i det nätverk som hjälper oss med att genomföra detta så bra som möjligt.

 

Varmt välkomna på mötet önskar vi på Korpen Karlstad!

 

För mer information kontakta kristin.danielsson@korpen.se

Inga nyheter är skapade

 

 

Hus

Här finns vi - Industrigatan 1, 652 21 Karlstad - efter Hammaröleden - ett stenkast från Lambergstjärn i en härlig miljö.

 

 

 

 

 

Postadress:
Korpförening Karlstad - Korpen
Idrottens Hus, Box 10
65102 Karlstad

Besöksadress:
Idrottens Hus, Industrigatan 1
65221 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764790
Fax: 0104764792
E-post: karlstad@korpen.se

Se all info